Verkkokauppa kasvaa muuta taloutta nopeammin

Paytrail on julkaissut raportin Verkkokauppa Suomessa 2018.

Raportti on kiinnostavaa luettavaa. Tieto siitä, että verkkokauppa kasvaa muuta taloutta nopeammin ei yllätä. Raportissa todetaan, että yhä useampi kuluttaja haluaa tehdä ostoksensa verkossa helposti, joustavasti ja edullisesti. Kasvua edelliseen vertailukauteen on ollut 18 prosenttia.

Suurin aihekategoria verkkokaupassa on matkailu. Raportissa näkyy myös selkeästi se, että jokapäiväiset arkiset hankinnatkin ovat yhä enemmän siirtymässä verkkovälitteisiksi.

Raportissa tarkastellaan muutoksia toimialoittain. Mukana on myös yritystarinoita, joissa yrittäjät itse kertovat omia kokemuksiaan verkkokaupasta. Lisäksi siinä tarkastellaan verkkomaksamista sekä tehdään kuluttaja-analyysia verkkokaupan käyttäjistä. Mukana on myös pohjoismainen vertailu. Raportin loppuun on koottu vinkkejä.